Bemutatkozás

Szia!

Kézi Arnold vagyok, a 2strong2fast.hu alapítója, erőnléti- és kondicionáló edző.

Azon emberek közé tartozom, akik, főképp a szüleimnek köszönhetően, már egészen kis korukban megismerkednek mindenféle sporttal. Így történt, hogy 6 évesen már Csollány Szilveszter kezei alatt tornáztam, ezután jött pár küzdősport, majd 10 év úszás a Honvédban, mellette akrobatika és talajtorna. Még jó pár év agresszív görkori, több országos eredménnyel és végül a kosár és az erőemelés.

Ekkor még nem gondoltam, hogy valaha edzőként fogok dolgozni. Mérnöknek tanultam az Óbudai Egyetemen és mint sok fiatal manapság, még fogalmam sem volt, mi az ami igazán érdekel. Pedig végig ott volt előttem. Ugyanis ami valóban érdekelt, afelé óriási szenvedéllyel fordultam mindig is.  Lehet sokak számára nem a következő kép villan be a tökéletes szabadidős tevékenység hallatán, ám az időm egy jó részét kitette a súlyzós edzések és a teljesítményfokozás szakmai és tudományos hátterének tanulmányozása. Így mikor átigazoltam az Állatorvosi Egyetem kosárlabda csapatába, egy évre rá fel is ajánlották, hogy erőnléti edzőként is segítsem a csapatot. Fantasztikus eredményekkel zárult az első év, főleg sérülésmegelőzés terén, például az előző évhez képest olyan 90%-al csökkent a bokasérülések száma. Ekkor szerettem bele igazán a szakmába és a mai napig imádom minden percét. A szakirodalmat, az anatómiát és még a legszárazabb részleteket és kutatásokat is.

Nem sokkal később Wittman Zsolti barátom és egykori edzőm kért fel, hogy dolgozzak a csapatában, miután elvégeztem a Thor Funkcionális Tréner képzést. Igazi megtiszteltetés volt. Aki nem tudná Zsolti a PowerBuilder Training System atyja, ami mára a legnagyobb név a magyar raw erőemelés világában.

Imádtam erőemelést tanítani, és a mai napig örülök, ha valaki ezzel keres meg. Viszont nem maradhattam örökké, mert az én utam mindig is a sportolói vonal volt, így alapítottam meg a 2strong2fast-et 2017-ben.

Blogot viszont régóta akartam. Egyrészt szeretek írni, másrészt elképesztő, mennyire fejlett a nyugati edzői társadalom és a tudásuk. Rengeteg embertől tanulok, akik NBA, NFL és több más első osztályú liga játékosaival is dolgoznak, a fiatal sportolókon át a hétköznapi emberekig. Többen edzői végzettségük  mellett gyógytornászok és manuálterapeuták. Igen jól ismerik az emberi testet.

Számomra prioritás a folyamatos szakmai fejlődés, rengeteget olvasok, követem a kedvenc edzőim munkásságát és próbálok a legtöbb szemináriumon online vagy élőben részt venni.
Ezek mellett persze időnként részt veszek néhány képzésen is, bár a szaktudás és tapasztalat bővítését nagyobbra tartom, mint plusz 5, a laikusoknak semmitmondó betűszót a nevem mellé.

Végzettségeim:

Certified Speed & Agility Coach (USA)

Lee Taft, National Sports Performance Association (NSPA) által elfogadott, akkreditált képzése. Lee-t Amerikában csak szimplán „The Speed Guy”-ként emlegetik, rengeteget tud a sprintek, ugrások és irányváltások technikájáról. Ezt ismerhettem meg a képzésén. 100%os teszteredménnyel zártam.

Thor Functional Movement Trainer (HU)

Az egyik legszínvonalasabb edzőképzés itthon, kiváló tanárokkal. Hatalmas elméleti és gyakorlati tudással, edzés és funkcionális anatómia terén is. (2. legjobb eredmény a vizsgán)

Fitness Instruktor (HU)

Állami képzés itthon, a jogi megfelelés végett. A vizsga azért jeles.

Tehát,

ha érdekel, hogyan lehetsz sokkal erősebb, izmosabb, gyorsabb, hogyan ugorj óriásit, rázd le a védőd egy pillanat alatt, vagy legyél az a védő, akit nem lehet lerázni, elkerülnéd a sérüléseket és olyan atletikus lennél, mint még soha, akkor üdvözöllek az oldalon. Válassz merre tovább!

Ha olvasnál a témában, ugorj a blogra.

Ha érdekel, hogyan dolgozunk
és biztos kezekbe adnád a fejlődésed sorsát, kattints az edzésekre.

Pár emlék az elmúlt évekből:
_1260628-masolata-masolata

Többször bíróként is részt vettem a Powerbuilder Kupák lebonyolításában. Nem voltak átengedett félguggolások. Wehehe.

I. Powerbuilder kupa, itt még versenyzőként. 190kg-os felhúzás, 74 kilós testsúllyal (összetett 3. legjobb húzás)

Budapest bajnokság, B-csoport

A Powerbuilder edzői gárdája anno. ( 😀 )